Prodej ovocných dřevin

Redhaven

Broskev

Redhaven
  • Středně rané: zač. srpna
  • Plod: středně velký, navinule sladký až sladký, dobrý
  • Nejrozšířenější odrůda
  • Vysoká plodnost, nenáročnost na stanoviště, odolné proti padání plodů před sklizní
  • Přímý konzum, konzervace – velmi kvalitní

Ribes Josta

Rybíz černý

Ribes Josta
  • Josta keř kříženec rybízu a angreštu
  • Chutné plody. Jsou hladké, černočervené s kořenitým aromatem podobným černému rybízu a jemně nakyslému šťavnatému angreštu. Rostliny jsou velice odolné a nenáročné na půdu i klima, ale vyžadují slunce. Z čerstvé Vhodné na marmelády, šťávy nebo ji můžete zamrazit. Šťáva obsahuje vitamín C. Z jednoho keře Josty budete sklízet tolik, jako ze tří až čtyř jiných keřů bobulovin. Doba zrání: začátek července. 

Ribes uva – crispa Captivata

Angrešt červený

Ribes uva – crispa Captivata
  • Zralost: červenec
  • Téměř bez trnů
  • Angrešt Captivator - keř. Tento angrešt je téměř bez trnů, proto je oblíbený zejména u rodin s malými dětmi, které jej mohou sbírat přímo z keře. Díky vysoké odolnosti vůči padlí si ale získává i zbytek zahrádkářů na svou stranu. Roste a plodí bez problémů v jakékoli běžné zahradní půdě. 

Ribes uva-crispa Hinomaki Grun

Angrešt zelený

Ribes uva-crispa Hinomaki Grun
  • Rezistentní vůči padlí
  • Velmi chutné, nasládlé aromatické plody. Zdravý a silný růst. Rezistentní vůči chorobám, můžete ho pěstovat biologicky bez chemie! Zvýšená odolnost vůči padlí. Zvláštností není průměrný výnos 6 - 7 kg na 3 - 4 letém stromku. Plody jsou vhodné k přímé spotřebě, na marmelády i ke kompotování.

Rosana

Jabloň zimní

Rosana
  • Zimní: polovina září
  • Jablka: červená velmi dobré chuti
  • Skladování: do února
  • Rezistentní ke strupovitosti, k padlí málo náchylná
  • Nenáročná

Rozela

Jabloň zimní

Rozela
  • Původ: křížení Vanda x Bohemia
  • ZIMNÍ: sklizeň konec září, skladovatelnost do března
  • Jablka: červená, chuť velmi sladká
  • Rezistentní ke strupovitosti, padlím netrpí

Rubín

Jabloň zimní

Rubín
  • Zimní: koncem září až počátkem října
  • Jablka: červená chuť výborná
  • Skladování: do března
  • Středně odolná ke strupovitosti, odolná k padlí

Rubinola

Jabloň zimní

Rubinola
  • Zimní: koncem září
  • Jablka: červená chuť výborná
  • Skladování: do konce března
  • Rezistentní ke strupovitosti, málo náchylná k padlí

Rubus fruticosus Dirksen

Ostružiny

Rubus fruticosus Dirksen
  • Velmi úrodný, vyžaduje slunce, dobrou zahradní zeminu s přídavkem rašeliny, kompost.. Za sucha je dobrá zavlaha a během vegetace přihnojit. Výhony dlouhé 3–4 metry. Je třeba vést po konstrukci- dostatek slunce pro květy a plody. Po 4 letech se staré pruty nutno odstranit a keř omladit. Na zimu přihrnout k rostlinám zeminu. Netrpí škůdci a chorobami.
  • Zralost : začátek srpna

Rubus idaeus Polka

Maliny

Rubus idaeus Polka
  • Velkoplodá, remotantní odrůda (dvakrát plodící). Zraje začátkem srpna, pak průběžně až do mrazů. Chuťově vynikající polská odrůda. na přímý konzum, mražení, zavaření. Středně bujná. Jedna z nejžádanějších a nejoblíbenějších evropských odrůd.
  • Zralost: srpen - listopad

Rubus idaeus Valentina

Maliny

Rubus idaeus Valentina
  • Stáleplodící, samosprašná odrůda. Plodí na loňských i letošních výhonech až do zámrazu! Robustní vzrůst, bohatá plodnost, mrazuvzdornost a vysoká odolnost vůči všem známým chorobám maliníku řadí Valentinu k novinkám, které si zaslouží pozornost.. Sladké plody meruňkové barvy a zaručeně vysoká úroda! Oranžová varianta pro milovníky malin!
  • Zralost :1/2 července-září

Rubus occidentalis Black Jewel

Maliny

Rubus occidentalis Black Jewel
  • Výška 1-2 m. Vyžaduje slunce, polostín, vlhčí neutrální až mírně kys. Půdu s kompostem. Maliník plodí na jednoletých výhonech koncem léta a na podzim. Pro větší sklizeň na jednoletých výhonech, odstřihneme všechny výhony těsně nad zemí na podzim (XI) nebo na jaře (III).
  • Konzum : červen, červenec.

Tento web používá soubory cookie. Na jejich základě analyzujeme návštěvnost a uchováváme nastavení používání našeho webu. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací